Las Provincias

img
Marina 'for sale'
img
Paco Moreno | 24-10-2011 | 14:11

Lo pongo en inglés por si alguna multinacional por las que suspira el Ayuntamiento decide alquilar una de las dos bases de la Copa América que saldrán a concurso esta semana. La del BMW Oracle es la más atractiva, enorme y con un cuidado diseño del arquitecto valenciano José María Tomás.

Rentabilidad. Todos tenemos muy claro que con esto no se soluciona la deuda que tiene el Consorcio Valencia 2007, que necesitó un préstamo de 320 millones para acometer las obras en la dársena. Aunque todo tiene un comienzo y tras los amarres, los restaurantes y el arrendamiento del Veles e Vents para saraos y eventos de empresas, el uso de las bases es un paso lógico.

Propósito. La alcaldesa Barberá quiere un centro tecnológico, un lugar empresarial sin humos y que dé un valor añadido a la ciudad. Laboratorios, locales de investigación y sedes de compañías, vinculado a las naves de la calle Juan Verdeguer, donde ya funciona un centro de diseño y jóvenes creadores. Los argentinos lograron algo parecido en Puerto Madero, en el río de la Plata, y en Londres, la zona de moda para las empresas fue una pestilente ribera del Támesis hace unos años.

Acuerdo político. Estos pasos se han logrado dar entre otras razones porque la participación del Gobierno se hace a través del Ministerio de Fomento, que a pesar de las reuniones en gasolineras que haya podido tener su titular, José Blanco, es más efectivo y beneficioso para Valencia que Elena Salgado, de infausto recuerdo en la plaza del Ayuntamiento.

Futuro. A partir del 20 de noviembre llegarán decisiones de más calado con el nuevo Gobierno. Y si está presidido por Mariano Rajoy (lo que yo no firmaría hoy teniendo de rival a Rubalcaba y sus sorpresas), la cosa debería ir más suave, lo que tampoco tengo tan claro. Cuando no hay dinero, da igual el color político. La caja está vacía.

 • http://twitter.com/AndreuEscriva Andreu Escrivà

  Una pregunta que me ha surgido: ¿Cómo se puede saber que “cierra en positivo” pero ser “opaco”? Es decir, si no ha presentado sus cuentas no deberíamos saber si cierra en positivo o negativo, ¿no? O yo me pierdo algo, algo bastante probable, por otra parte.

  • Héctor Esteban

   Andreu, eso es lo que él me dijo en una contestación que me remitió. Creo recordar que apuntó un superávit de más de 2 millones. Por eso tampoco me explico que él tenga tan claras sus cuentas y no las remita a la Sindicatura. Si son tan buenas, lo normal es que las rinda.

 • http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6909 Josep Blesa i Morante

  És cert Joan Baldoví, ets molt opac. Assumeix-ho. I que ens deixe de pegar la “pebre” i que el xiquet es quede tranquil. Qui són realment transparents són Las Provincias (ocupades) que van darrere de la senda marcada per Intereconomia i El gato al agua.
  Quaselvol dia els passen en “transparència” informativa. De vegades, Esteban, arribes a nivells insospitats de distracció (des)informativa. Los nacionalistas de debò sempre tireu mà de les clavegueres de l’estat. Allò del pare de Mas i Linchestein, que entre els cercles independentistes era un secret a crits, que tothom sabíem. Però no vos devem gens de lleialtat a un estat que ens escanya i roba.
  Seria estúpid i suïcida, o no?
  PS: la claredat expositiva ens posa en ribes diferents del riu dit democràcia.

 • http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6909 Josep Blesa i Morante

  Héctor: fets de la teua nació i la de Cantó:

  UN MOTIU MÉS PER A FER VAGA: L’ajuntament d’un poble petit no té deutes. Ha fet els deures ben fets, paga puntualment els préstecs (que a penes representen el 16% del pressupost) i fins i tot ha aconseguit un superavit de 30.000 euros. Amb aquests dinerets, pensen els regidors, podrem donar alguns jornalets a la gent del poble que és a l’atur. Ho proposen a la secretària perquè ho planifique, i el
  la els diu que no pot ser. Que no pot ser?… però per què? Doncs perquè segons la llei (o les normes o el que collons siga) els diners del superàvit s’han de dedicar a cobrir els deutes. Però si no en tenim, anem al dia, ho paguem tot. Doncs té igual, els diners que ha estalviat l’ajuntament NO PODEN SER PER ALS TREBALLADORS, HAN DE SER PER ALS BANCS…

  OTOS is not Spain !

  PS: veus també governat per gent del país, gens nazionalista i sense clavegueres. Separar-nos d’eixa patranya, no és per motius nacionalistes sinó que ho és, senzillament, per una qüestió de bon gust.

 • cosmos

  Es curioso comprobar, que gente que aunque muy a su pesar es español y su nación es España, considera a los demás, sobre todo a los que discrepan, de distinta nacionalidad a la suya, desde luego confunde los deseos con la realidad. Pero erre que erre, hasta la saciedad. Tambien es curioso ver como se busca cualquier subterfugio semantico para exculpar a alguien que no cumple la Ley, porque de lo que se trata es de no reconocer la veracidad de la noticia y opinar solo de la noticia, sino lo importante es sacar a pasear cuestiones que no vienen a cuento y opinar sobre la sexualidad de los pingüinos polares. La ley está para cumplirla, aunque a algunos les joda hacerlo, solo porque van en contra de su ideario y no para soslayarla. Todo esto adornado de una expresividad barroca que al final solo la entiende quien la escribe, y es que se dan tantos datos innecesarios que al final el resultado es nulo. Y si tanto se despotrica de este periodico por derechista y represor, no entiendo como se centra en intervenir en él y no en el otro de la ciudad que le seria más propicio y no tan censor. ¿Será que como en el otro periodico está todo ganado en este hay que captar adeptos a la causa?. No creo que esta sea la forma ideal de construir una sociedad mejor

 • http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6909 Josep Blesa i Morante

  No patisques Cosmos: que nosaltres, o jo mateix, no volem adeptes. Volem democràcia europea homologable. No estem de croada ni de res paregut. No volem “captar” res. A mi ja m’està bé que tu cregues en coses diferents. Ja t’ho he explicat, un servidor, sols diu allò que li sembla en un context general. La gent és lliure de dir i pensar el que crega convenient.
  Ja t’ho he dit en ocasions anteriors:
  “quan un passa dels 40 anys, ja és responsable de la seua cara” (Lincoln).

  Si dius del LEVANTE, des que Barberà Armeles, el pare de Rita i director, el desgracià, no hi he tornat mai. Algun dia t’explicaré com Enric Blay i Rosselló el va traure de la seua perruqueria després de la guerra del 36-39, segons em contà, perquè era el meu barber, i més antigament el d’ell. A mi, el que em resulta curiós que em seguisques tant. De moment, per a la teua informació, només em van les senyores, per tant és un temps inútil el que em dediques.
  Si València és un poble on tots ens coneixem massa!

 • cosmos

  Anem a vore josep, en principi jo no te seguixc a tu, no peques d´arrogancia, simplement als articuls las que acudixc te trobe com qualsevol atre que opine. No eres el unic i exclusiu.

  Lo de captar o no captar es una impresió qu´em dona, a lo millor tu no pero atres es evident (per lo menys per a mi), perque si no ja están els blogs i facebook i twiter on acudixen gent que pensa de un manera semblant. El que atres vullgan saber com pensen els demés entra dins de la curiositat humana i amplia a voltes la nostra cultura (he dit a voltes).

  Tu dius que la gent es lliure de dir i pensar lo que crega convenient evidenment, açó es una cita obvia i crec que no l´ha descoverta ningú. I no fa falta citar a Lincoln per a saber que ú té fins als vint anys la cara en la que ha naixcut i a partir de ahí té la cara que es mereix i que es semblant a que la cara es el espill de l´anima.

  Referent a lo de Barberá, es una cosa que com jo no l´ha vixcut i no vé al cas, per mi l´ha pots obviar.

  N´hi ha una cosa que tampoc comprenc i es que no sé d´on traus que jo cuestione la teua sexualitat o els gustos en eixe sentit, done per sentat que si eres home t´agraden les dones si tu no dius lo contrari i que si es per lo dels pingüins, aixó es una chança home. I una volta peques d´arrogancia no te cregues tan sabut, perque encara que Valencia no es tan gran com Barcelona no es coneixem tots o al menys aixó es lo que tu te creus.

  Lo que jo volia dir-te es que Hector escriu una noticia i n´hi ha gent que aprofita per a parlar d´atres coses que no venen al cas, i tindriem tots que parlar de la noticia, opinar a favor i en contra i no parlar del sexe dels angels i no fer proselitisme de les nostres idees, que per aixó ja están els blogs i facebook.

 • 134029

  Héctor, tu obsesión con la gente de Compromís ralla en lo enfermizo. Si mal no recuerdo el sr. Baldoví ya te respondió en su momento a toda tu falta intencionada de información y te aclaró el tema del ayuntamiento que presidió (actualmente no es el alcalde, aunque en tu escrito sigues diciendo que lo es). No hay peor sordo que aquel que no quiere oir, como no hay peor ciego que aquel que no quiere ver. Se te acabaron los temas para opinar, qué pena. Una sugerencia: habla del próximo libro de memorias de Aznar, seguro que te da mucho juego. De nada.

  • Héctor Esteban

   Querido 134029

   Las cuentas no entregadas son de 2011.

   Joan Baldoví fue alcalde de Sueca hasta el 22 de mayo de 2011.

   Baldoví me respondió lo que quiso

   Si lees bien, yo no pongo en cuestión las cuentas de Sueca. No sé si son buenas o malas.

   Simplemente digo que no se presentan en plazo y lleva así desde 2006.

   Un abrazo.

 • lliurepensador

  Hector, perquè la mamprens amb Baldiví i no amb tots els alcaldes ‘opacs’??? Perquè… Rita Barberà és transparent? Sonia Castedo és transparent? Arturo Torró és transparent?

  • Héctor Esteban

   Valencia y Alicante presentaron sus cuentas en el plazo establecido.

   Gandia, como reflejo en el post, no

   Gracias

 • conxaxanx

  Sigue hombre sigue, porque solo (y III) habiendo mas romanos para continuar con tu obsesión.

  La culpa no es de tu abuelo Eduardo, debe ser de los otros abuelos, ellos no supieron transmitir el cariño por su lengua materna, y por muy valencianito que te sientas, tu ofuscación con la izquierda valencianista evidencian tu ceguera parcial. ¿o la culpa es del Dimoni?

  Y te repito, si quieres opacidad real y no formal investiga en la Sindicatura, tienes muchos ayuntamientos donde elegir.

  Y mira también el tema de contrataciones de los ayuntamientos del PP, el de Chiva por ejemplo lo tienes cerca y hay bastante para empezar. Ahora que a estos les debes obediencia. Y eso que no eres digno de subir con ellos en el ascensor.

  • Héctor Esteban

   Veo que te acuerdas de mi abuelo y me satisface que leas con interés mis posts.

   Sobre lo de Chiva, léete esto y mira quien lo firma
   http://www.lasprovincias.es/v/20111012/politica/alcalde-chiva-aspiro-plaza-20111012.html

   Una vez leído comentamos lo que quieras.

   Gracias

 • tipvlc

  Si amb Baldovi t’ha donat per fer 3 articles d’OPINIÓ (la teua), si algún dia decideixes parlar de Camps, Cotino, Castedo, Blasco,… crec que t’ix un llibre gran gran!

  • Héctor Esteban

   La verdad es que Blasco alguna vez me ha dicho que debería escribir un libro

 • http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6909 Josep Blesa i Morante

  UNA LLIÇÓ DE PERIODISME FETA PEL PERIODISTA LLEIDETÀ DEL 3/24, LLUÍS CAELLES, I NO UNA OPINIÓ ESBIAIXADA TRETA D’UN PAP REGLOTIT:
  Lluís Caelles: ‘El ‘precepte capital’, el va dictar de “puño y letra” l’exèrcit franquista’

  Aquest article no és una gasetilla d’opinió. Sigue dit d’entrada. És exclusivament el recull de dos fets molt separats en el temps que la petita història connecta, ni que sigue un instant.

  Madrid, març del 1978: la ponència constitucional que prepara l’avantprojecte de constitució espanyola, els anomenats ’7 magnífics’, constata que han arribat a un cul- de-sac en la negociació per a definir l’estructura territorial de l’estat. No hi ha manera d’arribar a un acord en l’encaix de les nacions –nacionalitats, en deien, i encara en diuen– i el fràgil consens constitucional amenaça naufragi. Com es resol? Fent quallar un nou consens. Una ‘pressió exterior’, segons que ha deixat explicat un dels ponents, Jordi Solé Tura: la comissió constitucional elegida per conductes democràtics rep un paper amb un text tancat. No se’n pot canviar ni una coma. Aquest text és l’article 2 de la constitució: ‘La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible…’ Solé Tura mateix atribueix, veladament, l’autoria de la nota a l’estat major de l’exèrcit; els militars.

  Madrid, novembre del 2012: el ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, blasma des de la COPE els defensors del dret de decidir de Catalunya. La bala de plata del dia és l’assimilació d’un referèndum català a un colp d’estat. Però la sorpresa arriba amb la lletra menuda de l’entrevista. García-Margallo parla dels articles constitucionals que entren en joc per a desactivar tota pretensió catalana d’autodeterminació. I diu: ‘La Constitución española tiene dos preceptos capitales; todo el resto es literatura’ (sic). Tot seguit, el ministre fa la llista d’aquestes dues disposicions: Article 1, sobre sobirania, i… Article 2: ‘La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible…’

  El ‘precepte capital’ el va dictar de puño y letra l’exèrcit franquista. A la ponència elegida democràticament li van deixar la ‘literatura’.

  Ara sí. Ara començaria l’article d’opinió.

  PS: AQUESTA ÉS L’ALTRA RIBA DES D’ON PARLEM ALGUNS. EL VOSTRE ESTAT NO MEREIX CAP MENA DE RESPECTE NI ASSUMPCIÓ PER PART DE GENT QUE ENS PENSEM LLIURE.
  THAT’S THE QUESTION. ET TOUT LA RESTE C’EST LITTERATURE.
  Com diria Laporta: què n’aprenguen alguns!

 • http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6909 Josep Blesa i Morante

  Ahir escrivint superfluïtats i mira com treballa Vicent Partal:

  Ahir escrivint tonteries i VilaWeb des de les 5 de la vesprada amb aquesta notícia penjada:

  El PP tomba a les Corts Valencianes les esmenes a la totalitat del pressupost del govern de Fabra.

  L’oposició ha reclamat no bonificar els impostos de successions i donacions als grans patrimonis, moratòries sobre el deute públic o els interessos, entre mésEl PP a les Corts Valencianes ha tombat les esmenes a la totalitat presentades per l’oposició contra el pressupost de la Generalitat Valenciana per al 2013. L’oposició ha demanat entre altres qüestions no bonificar els impostos de successions i donacions als grans patrimonis, impostos per a la compra d’obres d’art i vehicles de luxe així com moratòries en el pagament dels interessos del deute públic. El pressupost consolidat del govern valencià per al 2013 se situa en 13.940 milions d’euros, un 9,08% menys que l’any anterior. El conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, l’ha defensat com el pressupost que compleix el ‘compromís d’austeritat’ sense reduir prestacions socials.

  El portaveu d’afers econòmics del PP, Ricardo Costa, ha estat l’encarregat de defensar el vot favorable als pressupostos del govern valencià. Costa ha dit que són uns comptes públics “responsables, seriosos i honestos” i ha rebutjat l’esmena del PSPV-PSOE tot assenyalant que “Rajoy ha fet més per la Comunitat Valenciana en un any que Zapatero en vuit”.

  El diputat ha remarcat els plans com el de pagament a proveïdors o el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i ha dit que els pressupostos valencians van en la línia de crear ocupació jove, el pla d’emprenendors i el pla conjunt d’ocupació dotat amb 99 milions entre ajuntaments, diputacions i govern valencià. Costa també ha dit que els pressupostos destinen més d’11.000 milions a sanitat, educació, ocupació i benestar social.

  El portaveu adjunt del PSPV-PSOE, Francisco Toledo, de la seva banda ha dit que ja només perquè el conseller Vela va assegurar que per 2013 no és previst crear ocupació ja paga la pena retirar els pressupostos. Toledo ha dit que els comptes “són mostra de la incapacitat de Fabra per lluitar contra l’ocupació” i d’ “exigir a Rajoy un millor finançament”. Els socialistes han acusat Fabra de “no pintar res” en el PP estatal.

  Esquerra Unida del País Valencià, de la seva banda, ha criticat les retallades del govern valencià en ensenyament i sanitat. La seva portaveu a les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha augurat que els comptes públics “no es compliran” i ha acusat el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, d’estar al darrere de la confecció dels mateixos.

  La diputada de Compromís Mireia Mollà, de la seva banda, ha fet una crida a la “desobediència” en el pagament dels interessos del deute públic valencià. Mollà ha dit que cal una moratòria en el pagament del deute així com una auditoria del mateix. La representant de la coalició ha assenyalat que cal “rescatar persones i no bancs”.

  Durant el torn de rèplica, el diputat popular, Vicente Betoret, li ha retret que la formació no faci el mateix als consistoris on governa.

  Les esmenes a la totalitat presentades pels tres grups de l’oposició han estat finalment votades en contra pel PP, que ostenta la majoria absoluta a la cambra valenciana.

  PS: sí Héctor, l’españolíssim Paco Toledo, radicalitzarà el PSOE_sucursal valenciana…tururú viola…hahhahaha.
  Observeu els periodismes de debò i del “dilettante”. Et vaig donant píndoles per a que el teu autoodi es carregue de raons. Cal donar-te’n motius que el fonamenten, que no siga una banalitat ideològica. Mira’t la teua crònia, carinyo, i compara-la.

 • plaerdemavida

  Umm Héctor. És que ell diu que les ha presentat correctament. Ummmm Héctor, és que has escrit tres voltes el mateix post. Ummm Héctor, és que el Síndic és un pepero. Ja vorem quan acabe als tribunals, perquè si teníu raó, ja vorem que passa.
  Ummm Héctor, que la Generalitat que vols que siga dura amb els “opacos” és la mateixa que de sobte trau 1.8000 milions d’euros en factures no declarades dels calaixos (quants pressupostos anuals en faríem a Sueca?).
  Però clar, tu eres el mateix que titula radical un discurs que demana que es paguen els deutes a les persones abans que interessos als bancs. A la Pd, el que pense d’això.
  I per últim. El Bloc a Alcoi ha explicat als ciutadans la seua versió que dista molt de la que està propagant el PSPV amb l’ajuda del PP. És evident la jugada d’estos contra el Bloc. Especialment el PSPV, que està més preocupat per Compromís que pel PP.
  Vosaltres voreu.
  PD: Estimado Héctor: Espero que nunca te encuentres en la tesitura de no cobrar tu salario. Espero que no te pase y que encima no pase eso porque la Generalitat no te ha pagado trabajo realizado hace años. Que además, la Generalitat, pese a no pagarte, te utilice para hacer “su propaganda de todo lo que hacen” y además, el colmo, te abronque si te quejas porque no cobras.
  Espero que no te pase, porque en ese momento dirás que primero paguen a las personas y luego los intereses de usura a los bancos. Almenos, te parecerá razonable.
  Quizás ahora no te parezca razonable. Pero radical no lo es. Tú mismo.

 • 134029

  O sea para tí Héctor, el sr. Baldoví merece él solito todo un artículo de opinión y crítica por no haber presentado en tiempo y forma la documentación de su gestión para su posterior fiscalización. ¡Qué delito tan grande! Sólo para contarnos eso te da para escribir no una, sino tres páginas. Pues nada, el día que te dediques a criticar y opinar sobre la corrupción pura y dura del PP en esta comunidad (me refiero a mangar dinero público y colocar a amiguetes a dedo en la administración, para que nos entendamos todos) te dará para trabajar en este medio durante toda tu vida. Ánimo, tu futuro se despeja.

 • joancarles

  També podriem atacar al Partit Popular: el seu pancatalanisme, la falta d’un poder valencià i de ministres valencians en Madrit, la seua desastrosa gestió, Emarsa i c&a… també em resulten “opacs”. Encara que yo siga partidari d’un valencianisme més lliberal (en el context econòmic vullc dir que el de Compromís, que és clarament socialdemòcrata) i per supost d’un valencianisme no pancatalaniste sino autèntic, no deixe de reconéixer que a dia de huí és l’única veu valenciana en Madrit i la seua evolució d’uns anys cap ací al valencianisme estricte.

 • ocarrere

  A ver si haces lo mismo con el señor camps(en minúscula), y a ver si rinde cuentas del estado ruinoso en el que nos ha dejado, por no hablar de Canal 9.Por cierto, el pizzero de Sueca, ese que en los plenos del ayuntamiento tiene cara de estreñido todo el rato, espero que te haya invitado una pizza al menos.Periodismo es igual a objetividad, algo de lo que pecas.Cuando hagas lo mismo con tus amigos de la gaviota te consideraré objetivo.